Romantické tipy.

Ja som romantik. Nehovorím o tom. Mlčím radšej, nieže by som sa hanbila...Pre mňa je to osobné. Na druhej strane si ale vravím, že keď budem mlčať, tak mi asi žiaden šuhaj nezanôti pod balkónom Wild Thing.




Paradox ale je, že som aj veľmi cynická v súvislosti s romantikou. Teda minimálne mám zo seba ten dojem.
Romantické filmy, o tom chcem. Pár mojich tipov. Mám rada filmy. Woodyho filmy mám zo všetkých najradšej, ale o tom písať nebudem. Sú veľmi osobné myšlienky. Mám rada aj romantické filmy. 
Nemyslím, tým zrovna také tie klasiky, ako Pretty Woman, Titanic či Osobného Strážcu. To máme radi všetci, je klasika, kult, história...nazvite si to ako chcete. Pretty Woman aj tak milujeme kvôli nakupovacej scéne. Titanic kvôli scéne, ktorá má nádych erotiky (nenašla som neparodované video) Osobného Strážcu kvôli záverečnej piesni, na ktorú čakáte dve hodiny, lebo viete, že potom začnete buliť a uvoľníte sa pri tom.




Pre mňa je jeden z najromantickejších filmov Drive, ten týpek je jednoducho hrdina. Kto nevidel mal by, kto videl chápe.


Česká kinematografia je moja srdcovka, o tom viac niekedy nabudúce. 
Jízda je film, nie Jízda je zážitok. Film, ktorý akoby bol natočený na jeden záber. Pravdou je, že sa nenatáčal dlhšie ako tri týždne. Sponntanosť tejto Sverakovej road movie je romantická, nadčasová a úplne geniálna. Už pri pozeraní to chceš zažiť na vlastnej koži.

Banditi, och, ten film by som pozerala dookola. Jedna žena zamilovaná do dvoch mužov, dvaja muži zamilovaní do jednej ženy. Nepoznám zatiaľ sympatickejší trojuholník. Znudená a ako vždy krásna Cate Blanchett. Ošumelý Bruce Willis, ktorý je fakt sexi, keď je ošumelý. Hypochonder Billy Bob Thornton, do ktorého sa v tomto filme musíte zamilovať. Ak, spojíme tieto dva mužské charaktery máme Pána Dokonalého. Lúpia spolu banky, milujú a bavia sa životom. K tomu veľmi dobrý soundtrack.




Prázdniny, jediný film kde znesiem Jacka Black-a. Vtipné, milé, miestami dojímavé. Najlepšia romantická komédia akú poznám a hrá tam Jude Law. Nemám viac slov.



Filmy od Jarmusch-a mi vravia veľa, videla som viac ako väčšinu. Sú to diela. No najväčší skvost je pre mňa Broken Flowers. Bill Murray je mnou veľmi vyhľadávaný. Hrá tu muža, ktorým by som chcela v budúcnosti byť, ak by som bola mužom. Film so zaujímavým koncom. Jarmusch-ovi je hudba blízka. Tak ako to je počuť v jeho filmoch tak aj v tomto. Soundtrack k tomuto filmu, je u mňa veľmi obľúbený a poznám ho už aj odzadu. 


Ostanem pri Billovi. Stratené v preklade. Film zo života. Reálny až príliš. Človek potrebuje spriaznenú dušu. Na konci filmu nadobudne človek zvláštny pocit.



Realistický, psychologický, dospelý, taký je film Prime. Existenciálna romantika, ktorá je vtipná a má dobré obsadenie. Zanechá vo vás pocit, že presne takto milovať raz chcete a byť tiež.


Hurgh Grant je herec, ktorý hrá hádam iba v romantických veciach. Cynický sviniar v Bridget Jones. Casanova vo filme Ako na vec. Zamilovaný boss v Láske nebeskej...Ja ho mám najradšej v Štyroch svatbách a jednom pohrebe. Prvý krát som to videla v 14tich rokoch a už vtedy ma zaujal. Britský humor, miestami čiernejší. Okúzľujúce a šarmantné napätie medzi hlavnými postavami. Začnite sa už sobášiť, chcem spoznať nejakého fešiho na svadbe.



Meet Joe Black, Amélia z Montmartu, Perinbaba, Pocahontas, My Bluberry Nights Blue Valentine...tieto patria tiež k mojim TOP. To je mojich pár tipov. Samozrejme mám ich v kapse schovaných ešte veľa. Mám aj špeciálnu kategóriu. PMS filmy. Tam mám Crazy, Stupid, LoveLot Like Love, Remember meLove and Other Drugs...je toho dosť. Tak ak neviete čo kuknúť, nech sa páči. Potom dajte vedieť vaše postrehy.




1 komentár:

  1. a lot like love - najlepší film ever. vec co viem pozerať asi 100 krát po sebe - a asi som to aj už urobila :) a môj chlap vždy odchádza lebo nechápe :) :)

    OdpovedaťOdstrániť

Archív blogu