Gargamel!

Drsný týpek s krehkou dušou.





Ako sa máš?
Nepodlieham panike.

Kto si?
Som spevák kapely ADACTA. Je to populárna kapela, populárneho žánru.
Populárneho?
No...V Bratislave nás nikto nemá rád, všade inde áno. My máme fanúšikov len nie z Bratislavy. V Rusku strašne fičíme. Máme tam aj naplánovaný koncert. Boli sme aj vo Švajčiarsku, Nemecku, Francúzsku, Taliansku.

Odkedy si v ADACTA-e?
ADACTA vznikla skôr, ako som sa stal ich spevákom. Ja som v kapele od roku 2006. Predo mnou tam bola čajočka, speváčka. Oni sa nejako pozliepali, čajočka tam začala spievať, lebo kričala na psa a to sa im zapáčilo, tak začala spievať. Predtým, ako som začal v ADACTA-e, som mal kapelu. Mali sme pesničky o gayoch. Progres, víš jak. Keď som mal posledné turné so svojou kapelou, po našom koncerte za mnou prišla ADACTA, či tam nechcem spívať. ADACTA bola inak vždy moja najobľúbenejšia kapela. Ja som si aj veľa krát predstavoval, že tam spievam. 
Takže sa ti splnil sen?
Áno, áno. Ja väčšinou žijem svoje sny.



Ako vyzerá tvoj deň?
To je veľmi zložité. Závisí to od toho, kedy prídem večer domov. Môj deň väčšinou začína tým, že si ľahnem spať. Potom vstanem, idem na záchod, umyjem sa. Správim si kávu a k tomu si dám dve cigy. Ak idem pracovať,tak pracujem. Ak pracovať nejdem, vymýšľam, ako zbohatnúť. Píšem. Idem von. Najem sa. A potom idem na Židovskú alebo mám skúšky s kapelou. Mám to také free, som obmedzovaný len sám sebou.

Čo robíš mimo kapely?
Snažím sa uživiť všelijak. Rozbieham si firmu na vstavané skrine. Inštalujem umelecké výstavy, všade po Bratislave. Sťahujem, nech som vymakaný. Robím akcie vo Fuge. A píšem poéziu. 

Aké akcie vo Fuge? Tam sme aj my mali Vytri Platňu.
Fuga je super. Nechodia tam hokejisti. Snažíme sa tam robiť čo raz viac punkových akcií.

Poézia? 
Už píšem menej. Naposledy som napísal o morskej panne. 
Kde berieš inšpiráciu?
Na ulici. Medzi ľudmi. Ja som vyrastal vo Vrakuni, tam je mrte zamyslenia nad tými ľudmi a životom. Do skúšobne som chodil 87-ičkou, čo chodí cez Pentagon k Slovnaftu. Babka bývala inak v Pentagone. Do toho nejaké ženské, čo ožralý zbalíš...
Skúšal som písať aj prózu, ale ja to beriem dosť technicky, to mi nešlo tak ako básne. Beriem ako remeslo, celé umenie vzniklo tak, že to boli remeslá. Proste prišli za týpkom, vymaľuj nám Sixtínsku kaplnku a on to spravil ako zákazku. Tak to robím aj ja. Mám technické postupy. 

Autobus 87
pre kurvy a pasákov z Vrakune je autobus 87 najideálnejší spoj ide z Ružinova okolo Pentagonu cez celú Vrakuňu stojí pri Bille pokračuje do Slovnaftu a konči v Petržalke
väčšinou to sú narkomani ktorý spravia keš na Slovnaftskej a potrebujú sa najrýchlejšie dostať do Pentagonu pre štof a cestou naspäť do potravín kúpiť niečo sladké a Coca Colu
toto kolo dokážu otočiť do hodiny to je pre nich nesmierne praktické a v živote ktorý žijú je ťažko niečo dokonalejšie ako trasa autobusu 87



Minule, keď si bol na _FM-ku, tak si spomínal, že na to, že spievaš v hardcorovej kapele, máš rád aj jemnejšie melódie.
Najviac! Podľa mňa je frajerina priznať, čo sa ti páči. Tak keď sa mi to kurva páči, tak sa mi to páči. Nemám problém s tým, že sa mi páči hlas a texty Adele. To sa týka aj Lany...

Máš niekoho, kto ťa inšpiruje?
Mne sa páči Jano Kassa, spevák z Davovej Psychózy. Jeho prejav, spev, vystupovanie...Potom Ivo Toman,to je týpek, ktorý robí všelijaké motivačné školenia. Od narodenia má Touretteov syndróm. Napísal a vydal veľa kníh, ktoré pomohli mnohým ľuďom. Super týpek. Na ľudoch si nefičím, skôr na ich myšlienkach. A aby som nezabudol, hokejistov mám špeciálne rád. 

Predpokladám, že nečítaš veci iba od Tomana... 
Jasné,že nie. Moja obľúbená kniha je, Zalknutie od Chucka Palahniuka,to je týpek, čo napísal Fight Club. Od neho mám rád všetky knihy. Čítam dosť veľa vecí. Mám rád aj Lukjaňenka, Dennú a Nočnú hliadku, také tie scifička... A potom čítam dosť veľa kníh o psychológii.


A filmy?
Pozerám mrte filmov. Fight Club je aj môj TOP film. Ten film inšpiroval veľa ľudí, má strašne veľa myšlienok. Mám rád Tarantinove filmy, Rodriguezove, Burtonove. Milujem primitívne komédie. Je to oddych. Debilný humor milujem. 

Tvoj vzťah k hudbe sa ako vyvíjal?
Vyrastal som na Nirvane a na Chaozze. Potom prišli iné rapy a iné metale. Ja počúvam hocičo. Cez Adele až po Lanu Del Rey, čo mám na vinyloch. Vladimíra mrte počúvam, Reseta, Prago, metále...Je toho dosť. A Metalindu a Tublatanku.

Páči sa ti doba, v ktorej žiješ?
Neviem povedať, či sa mi páči, lebo v inej som nežil. Ale šiel by som sa pozrieť do Prahy v takých 30-tych rokoch. Mne je tu dobre. Tam kde som, tam vytláčam zo seba maximum. Záleží od človeka, ako sa na dobu, v ktorej žije, pozerá. 

Aký je tvoj názor na "slovenské celebrity"?
Neviem. To čo je? Ja neviem. Nemyslím si nič. Nemám telku. Nečítam bulvár. Myslím si, že to nemám rád.

Ženský ideál máš?
Nemám rád ideály. Som proti tomu,proti ideálom.
Ja som perfektcionista. Ale som aj strašne tolerantný. Nech má zmysel pre humor, nech vie variť, rozprávať po anglicky. Tiež by mala vedieť pravopis a šiť na stroji, aby mi našívala nášivky a zužovala nohavice. Väčšie auto by mohla mať a mohla by ma mať aj rada no.
Výzor? 
Všetky sú pekné. Ale keby nebola a mala by šijací stroj, tak neni o čom. Veď raz aj tak bude vyzerať zle.


Dievčatá od nás
dievčatá od nás na teba vysadnú na rozloženom gauči v predsieni budú klesať a stúpať na tvojej pýche lízať ti ego sledovať strop akoby chceli zjesť luster ústa sa im budú podobať na veľké tlačené O cez ktoré hlučne šíria ich slastné stonanie uvidíš ako sa prehýbajú keď vypínajú hruď ponúkajú svoje prsia tebe na omak v šialenom tempe
ťa vyžmýkajú do svojich útrob 
najlepšie ako vedia aby si neľutoval zaplatiť 
za to čo si oddreli




Skrýva sa niekde v tebe romantik?
Moje druhé meno je "tvorca atmosféry". Ja mám doma sviečky, vonné sviečky, mám svetelnú reklamu Jägermeister, mám Adele na platni. Lupene ruží musia byť, nech nič nevidí, aby bola zmätená. Všetko musí byť zladené. Do toho jej vravieť nejaké vtipy o biochémii. A treba mrte klamať. Oči máš jak kvety, ruky máš ako drahé kamene, si ako dúha...Do toho flaša červeného vína pri západe mesiaca. Adele do toho musí byť, lebo to sú songy o premárnenej láske. 

 Keď chlap vyskočí z okna

keď chlap vyskočí z okna zostane po ňom len krvavá škvrna a reči ľudí čo bývajú naokolo
a ešte vyrazené zuby ktoré si odloží jeho milenka a bude ich vyťahovať keď sa opije
aj keď už spáva s inými mužmi a prešlo odvtedy veľa rokou ona so slzami v očiach
a zubami v ruke bude spomínať na muža ktorý jej zlomil srdce

Existuje Boh?
Boha ja nevidím. Absolútne. On má problémy s egom. Ak si to niekto myslí, tak v jeho hlavne to tak je. Možno mu nejako pomáha, obmedzuje ho...Ja si pomáham sám. Ja verím v seba. Keď niečo chcem, tak si to kúpim. Ja nepotrebujem, nikoho kto mi bude vravieť, čo je zlé a čo dobré. To, že nemám ľudí okrádať, zabíjať- to snáď viem aj sám. 

Volíš?
Prázdnu obálku.                                  

Daj mi pikošku!
Ležal som zo ženskou v posteli. Povedala mi, že urobí čo poviem. Tak som jej povedal, nech sa dá na zem na štyri. Tak sa dala, zadkom ku mne, ja som si na ňu sadol a zavelil som: "Hijó do chladničky!"





  • Beatles or Rolling Stones?                 - neviem sa rozhodnúť
  • Coffee or Tea?                                  -Coffe
  • Decriminalization or Legalization?   -Legalization
  • Euthanasia, yes or not?                   - Yes


https://www.facebook.com/fuga.ba?fref=ts

https://www.facebook.com/adactaband


2 komentáre:

Archív blogu